bhn2 nyer:
1. ikan
2. bwg merah + bwg puteh + halia + kunyit = ditumbuk2 lumat
2. bwg merah + bwg puteh + halia + kunyit = ditumbuk2 lumat
3. bendi
4. asam jawa
5. cili boh
cara penyedian nyerr:
1. tumis bhn2 yg dah ditumbuk lumat
2. agak2 dah masak leh masukkan cili boh
3. pastu kacau
4. bile cili tu dah masak, masukkan plak ikan
5. pastu masukkan la sket air asam jawa... & leh la tutup periuk kasik ikan tu masak sket
6. letak sket perisa..nak bg sedap
8. masukkan bendi..
8. then, tunggu la samapi masak...sambil2 tu leh la iron baju... basuh bj ker...tgk tv..:)
9. tadaaaa...siapp!!!!!!!
nak try boleh????
ReplyDeletex bole...skg dalam proses pecubaan lagi la en kapai..
ReplyDelete